Mooie prestaties op Presidentscup en Helsingborg Open in Zweden

Borre Meskers deed sinds lange tijd weer mee aan een groot internationaal toernooi in Zweden. Hier waren mogelijkheden om directe plaatsing af te dwingen op de YOG en Europees Kampioenschap onder 21. Na een vrijloting was de eerste wedstrijd tegen een pittige tegenstander uit Frankrijk (Feliciti). Borre speelde slim en zakelijk en wist op die manier de overwinning naar zich toe te trekken. Door naar de kwartfinale, hier was een rus de tegenstander. Deze bleek een maatje te groot en helaas net geen podiumplaats voor Borre. Wel mooi spel laten zien.

Bryan Zonderop is op jacht naar medailles op de G1 en G2 toernooien, hierbij is loting zeker een belangrijk instrument, Bryan speelde maar liefst 2 toernooien, niet alleen de Presidentscup maar ook de Helsingborg Open. Bij de PC mocht Bryan na een vrijloting starten tegen Spanje (Villen), overtuigend zonder in de problemen te komen wist Bryan deze partij te winnen. Op naar de volgende ronde tegen Brazilie (Soares de nr 3 van de wereld). Deze wedstrijd was voor Bryan een beetje onwennig vanwege het onvoorspelbare spel van de Braziliaan, mede daarom kwam Bryan niet lekker in zijn spel en werd de wedstrijd verloren.

Dus over loting gesproken, bij de Helsingborg Open mocht bryan starten tegen Rusland (nurmagomedov), deze partij werd door Bryan gedomineerd en werd hij ook de winnaar. Hierna (toeval), moest er wederom tegen Brazilie (Soares de nr 3 van de wereld) gespeeld worden. Niet echt prettig als je 2 dagen ervoor tegen een tegenstander ook verloren hebt. Toch werd dit een hele andere partij. Bryan wist vele male beter partij te geven tegen de braziliaan (Soares), pas in de 3e ronde werd het verschil gemaakt en wist de Braziliaan de winst naar zich toe te trekken. Een super goede partij van Bryan waarin hij 3x het hoofd wist te raken maar helaas net onvoldoende impact had. Mooie stappen op het grootste internationale podium zijn gemaakt.

Beide spelers hebben door deze prestaties ook belangrijke rankingpunten binnen gehaald die toekomstige doelen beter haalbaar maken.