Open Ilyo 2017 succesvolle test


Op zondag 1 oktober was er voor Bryan Zonderop en Jesse van Vulpen het eerste toernooi van het nieuwe seizoen, Open Ilyo in Aarschot Belgie. Een toernooi met 400 deelnemers uit 13 verschillende landen. Voor Jesse de eerste keer dat hij uitkwam in de klasse tot -41kg en een test om te zien waar hij op dit moment staat in zijn opbouw, voor Bryan een testmoment in de voorbereiding naar de Europese Junioren Kampioenschappen Taekwondo.

Jesse moest meteen al de eerste wedstrijd op het toernooi vechten en begon in de kwartfinale. Daarin trof hij meteen de sterkst tegenstander uit zijn poule, een oude bekende uit België. Jesse had vooraf goed naar zijn coach Armin Bock geluisterd en ook tijdens de wedstrijd was er een hele goede samenwerking. Jesse was scherp en geconcentreerd en dat resulteerde in een 17-16 overwinning. In de halve finale trof Jesse een Koreaan, die geen enkel probleem opleverde richting de finale 21-9 winst. In de finale was Jesse superieur en besliste de wedstrijd al in de 1e ronde met een Knock Out!

Aan Bryan was te zien dat zijn voorbereiding naar het EK lekker loopt. Hij was scherp, geconcentreerd een oogde ontspannen. Ook Bryan had vooraf goed de tactiek voor de wedstrijd met coach Armin Bock doorgesproken. In de kwartfinale begon Bryan tegen Denemarken en zette vanaf de 1e seconde zoveel druk, dat zijn tegenstander geen enkele kans had. Bryan besliste deze wedstrijd met een Knock Out. In de halve finale een agressieve tegenstander die dacht dat hij het Bryan moeilijk kon maken, maar het tegenovergestelde was waar, Bryan won deze wedstrijd met grote overmacht met pointgap (30-8). In de finale ook voor Bryan geen enkel probleem, Bryan wilde snel naar huis en besliste ook deze wedstrijd voortijdig (opgave tegenstander), ook goud voor Bryan.