Internationaal succes op Keumgang Open 2017

Diest 28-29 januari 2017

Kort op het succes van Hamburg mochten nu alle spelers/sters van Taekwondoschool de Tombe hun optreden maken op een zeer groot internationaal toernooi (40 landen) verdeeld over 2 dagen.

Dag 1:

Jesse van Vulpen mocht het spits afbijten en wist zijn wedstrijd goed gecontroleerd te winnen. Echter hierbij raakte hij ongelukkig geblesseerd aan zijn scheen en helaas kon hij hierdoor niet verder vechten, anders was hij zeker in de prijzen gevallen.

Stan Beekman en Mika van Stam gingen beide voor het eerst meedoen in de klasse waarbij hoofdcontact is toegestaan, beide lieten zien er klaar voor te zijn echter op dit moment komen ze nog net effe ervaring tekort waardoor ze aan het kortste eindje trokken in hun partij, helaas geen winst maar wel een mooie ervaring rijker.

Senne Meskers, ook nog niet heel erg ervaren naar het hoofd, ging fanatiek haar 1e partij in en wist na een hele spannende strijd de winst naar zich toe te trekken. Hierna in haar 2e partij maakte ze het ook weer spannend alleen ging de winst naar haar opponent, Senne behaalde hierdoor een dik verdiende bronzen medaille.

Borre Meskers, ja de grote broer van Senne had voor zijn 1e partij maar 20 seconden nodig, met directe hoofdtreffers die goed aankwamen moest de scheidsrechter de wedstrijd stoppen en ging de winst naar Borre. De 2e partij van Borre gaf al wat meer uitdaging maar ook deze partij wist Borre knap naar zijn hand te zetten en ging Borre door naar de finale alwaar hij een tegenstander van formaat trof. Ervaring op EK en grote toernooien gaf dus een mooie uitdaging voor Borre om alles uit de kast te halen. Na een ongelofelijk mooie partij, zeer bekeken en scherp gespeeld ging de verdiende zege naar Borre, een gouden medaille met een extra mooi randje.

Len Beekman, jongere broertje van Stan, mocht nog niet naar het hoofd maar wel lekker knallen tegen buitenlandse toppers. Geen probleem voor Len, met overzicht en overmacht won hij beide partijen waardoor ook Len met een zeer verdiende gouden medaille naar huist mocht.

Hierna was het de beurt aan de junioren en senioren. Ilse Bock mocht haar opwachting maken tegen 2 bekenden uit het circuit. De eerste wedstrijd ging redelijk soepel naar Ilse waardoor ze naar de finale mocht. Hier ging het allemaal niet vanzelf en kwam Ilse niet lekker in haar spel waardoor ze de overwinning niet naar zich toe kon trekken, toch een verdiende zilveren medaille voor Ilse.

Bryan Zonderop was precies het omgekeerde, hij kwam in de 1e ronde niet echt goed uit de voeten, maar meer was ook niet nodig want hij wist alsnog de overwinning te claimen. Zijn 2e partij was van een heel ander kaliber. Scherp, snel en met overtuiging gespeeld won Bryan de finale en dus een zeer verdiende gouden medaille.

Marc de Tombe wilde heel graag tegen een speler uit Nederland zijn finale spelen echter het lot besliste anders want een andere speler wist evenals Marc de finale te bereiken. Eenvoudig, simpel maar zeer doeltreffend wist Marc zijn tegenstander onder controle te houden en daardoor een zeer verdiende gouden medaille te scoren.

Monica Wink (van Sportschool TV Leiden) was weer met ons mee om vertrouwen en spelritme te behouden. Ook Monica mocht de finale spelen en deed dit met overtuiging. Met rust en overzicht hield ook zij haar opponent goed onder druk en behaalde hiermee eveneens een zeer verdiende gouden medaille.

Dag 2:

Tim Steenkamer was als 1e speler aan de beurt, nieuwe leeftijdsklasse, aan zijn inzet en motivatie lag en zeker niet echter het lukte gewoon niet om de juiste score op het bord te krijgen, helaas geen winst.

Paris Steenkamer overkwam hetzelfde, een groter tegenstander, een andere leeftijd, net die paar dingetjes maakte het verschil. Paris scoorde mooie punten alleen haar tegenstander net een paar meer, dus ook voor Paris helaas geen winst.

Max van Os was erg zenuwachtig en moest 3 partijen spelen om de juiste medaille mee naar huis te krijgen. Nou gelukkig was er in het veld geen spoor te zien van die zenuwen want Max wist alle 3 de partijen zeer verdiend te winnen en scoorde hierdoor een zeer verdiende gouden medaille.

Twan van Vliet wist ook zijn 1e en 2e wedstrijd knap te winnen en moest toen vechten voor een plek in de finale. Helaas kwam hij in deze partij net iets te kort en scoorde Twan hierdoor een mooie bronzen medaille.

Jari van Stam wist ook 2 partijen te winnen en kwam hierdoor wel in de finale, hij vocht knap en sterk echter dit was net niet voldoende voor de winst. Toch een zeer verdiende zilveren medaille.

Totaal maakten 15 spelers/sters hun opwachting en deden dit zo goed dat TS de Tombe 3e werd in het internationale club klassement.

X